Search
Close this search box.
به اطلاع میرساند از روز ۲۸ مهرماه لغایت ۱۳ آبان ماه مطب تعطیل می باشد .
دژنراسیون ماکولا

 درمان دژنراسیون ماکولا (AMD)

امروز در کلینیک هما قرار است در باره درمان بیماری دژنراسیون ماکولا با یکدیگر گفتگو کنیم لطفا تا پایان این مقاله با ماه همراه باشید. بیماری دژنراسیون یک لکه زرد رنگ است که در قسمت مرکز شبکیه قرار دارد. این بیماری اگر به موقع درمان نشود باعث کوری میشود اگر خطوط مستقیم را موج دار مبینید یا دیدتان تار است احتمالا دچار علائم اولیه بیماری دژنراسیون ماکولا شده اید. البته این امر با تشخیص پزشک مشخص می شود.

لکه زرد (ماکولا) چیست؟!

لکه زرد ناحیه ایی در شبکیه است که دید افراد را دقیق و واضح تر میکند ماکولا از میلیون های حساس به نور تشکیل شده شبکیه این نور را تبدیل یه سیگنال های الکتریکی کرده و به مغز می رساند. هنگامی که به لکه زرد آسیبی وارد شود به دلیل اینکه مرکز دید است موجب تاری دید شود.

دژنراسیون ماکولا وابسته به سن چیست؟!

این بیماری بیشتر در سن بالای ۶۰ سال رخ می دهد و موجب آسیب به لکه زرد خواهد شد و درنهایت منجر به تاری دید و مشکل در بینایی خواهد گردید این بیماری به تنهایی باعث کوری دید نمی شود بلکه می تواند اختلالاتی در زندگی روزمره ما از جمله رانندگی، مطالعه، خواندن، نوشتن آشپزی و یا تعمیر وسایل را سخت و دشوار نماید.

مواردی که باید جهت پیشگیری از بیماری دژنراسیون رعایت نمود عبارتند از:

  1. ترک سیگار : برای پیشگیری از مبتلا شدن به بیماری دژنراسیون ماکولا ترک سیگار موثر است زیرا ابتلا به این بیماری را در افراد سیگاری را چند برابر می کند.
  2. مصرف سبزیجات تیره و برگ دار می‌تواند  ابتلا به این بیماری را کاهش دهد.
  3. مصرف مولتی ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها، سالمندانی که هفته ایی دوبار از ماهی استفاده می‌کنند کمتر به این بیماری ابتلا پیدا میکنند.
  4. ورزش منظم
  5. حفظ فشار خون و سطح کلسترول

دژنراسیون ماکولا

انواع دژنراسیون ماکولا

  1. نوع خشک(Dry AMD): 90 درصد بیماران مبتلا به AMDدچار نوع خشک بیماری هستند. در این حالت رسوباتی به نام درون ماکولا (Drusen) ماکولا تشکیل شده و باعث کاهش دید مرکزی و مطالعه می شود.
  2. نوع مرطوب(Wet AMD) : تنها ۱۰ درصد بیماران به نوع مرطوب دچار میشوند در این حالت عروق خونی از زیر ماکولا رشد می کند و مایع به درون شبکیه نشت پیدا می کند در نتیجه دید فرد غیر طبیعی می شود.

علائم دژنراسیون ماکولا

در اوایل بیماری علائمی از خود نشان نمی دهد اما وقتی  بیماری پیشروی کنند و هردو چشم درگیر شوند علائم زیر ایجاد می شود :

  • بدتر یا کم شدن وضوح دید : این موضوع باعث می شود افراد در رانندگی و یا مطالعه دچار مشکل شوند.
  • نواحی  تار در مرکز بینایی
  • اختلال دید رنگ

چه عواملی باعث ایجاد خطر در ابتلا به بیماری دژنراسیون می شود؟

بالا رفتن سن بیش از ۶۰ سالگی یکی از فاکتورهای ابتلا به این بیماری است از سایر ریسک ها می‌توان به فاکتور های زیر اشاره کرد :

  • مصرف بیش از حد سیگار
  • نژاد
  • سابقه خانوادگی و ژنتیک
  • تغذیه نامناسب (فقدان یا کمبود ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها)

دژنراسیون ماکولا

 درمان نوع مرطوب دژنراسیون

نوع مرطوب این بیماری کمتر شایع می باشد و کنترل این بیماری راحت تر است درمان های جدید تر حتی میتوانند کاهش بیماری ایجاد شده بازگردانند درمان های می توانند شامل داروهای ضد فاکتور رشد اندوتلیال عروقی درمان فتودینامیک و فتوکواگولاسیون با لیزر باشد. درمان در انواع مرطوب عمدتا به تزریقات داخل چشمی فاکتورهای ضد VEGF نظیر آواستین و آیلیا محدد می شود و در موارد کمتری از لیزر درمانی (PDT و MPC) نیز میتوان بهره برد.

مطالب مرتبط