دکتر منصور همایونی
Search
Close this search box.
خال چشمی

خال چشمی چه علائمی دارد؟

خال چشمی چه علائمی دارد؟ انواع خال چشمی وجود دارد که در نتیجه ی تجمع ملانوسیت ها بر روی سطح خارجی چشم ایجاد می‌شود. ممکن است وجود خال در چشم غیر عادی به نظر برسد اما بسیار شایع است. در بیشتر موارد وجود خال چشم کاملا بی خطر و بی ضرر است، اما باید این خال توسط چشم پزشک مورد بررسی و معاینه قرار گیرد و او تشخیص خوش خیم یا بدخیم بودن آن را بدهد. در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی درباره خال چشمی، علل و انواع آن بیان کنیم، با ما همراه باشید.

خال چشم چیست؟

خال چشم که به اصطلاح پزشکی نووس نامیده می‌شود، یکی از بیماری های بی خطر چشم است که انواع مختلفی دارد. خال چشم به دلیل انتشار نامناسب سلول های ملانوسیت و جمع شدن آن ها در یک نقطه به وجود می‌آید. خال چشم معمولا در همه نقاط چشم به وجود می‌آید و در اکثر موارد بی ضرر است و مشکل خاصی برای افراد ایجاد نمی‌کند. اما بهتر است که این خال را به پزشک متخصص نشان دهید، زیرا برخی از خال های چشم بدخیم بوده و در صورت عدم درمان، ممکن است پیشرفت کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با انواع بیماری های شبکیه چشم می‌توانید مقاله ی آن را مطالعه کنید.

خال چشم چیست؟

انواع خال های چشم

انواع مختلفی از خال های چشمی وجود دارد که می‌توانند در اشکال و اندازه های مختلف ظاهر شوند. درک انواع مختلف خال های چشمی می‌تواند به افراد کمک کند تا هر گونه تغییر در بینایی خود را تشخیص دهند و به آن رسیدگی کنند. از انواع خال های چشم به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:

خال چشم اکتسابی

خال های اکتسابی دقیقا همان خال هایی هستند که به دلیل جمع شدن ملانوسیت ها تشکیل می‌شوند. ملانوسیت ها که مسئول تولید رنگدانه ها هستند به یکدیگر متصل شده و خال چشم اکتسابی را به وجود می‌آورند. این نوع خال چشم در ابتدا وجود نداشته و با گذشت زمان و به علت بالا رفتن سن افراد به وجود می‌آید.

خال چشم مادرزادی

خال چشم مادرزادی همانطور که از نام آن مشخص است، از بدو تولد با نوزاد همراه است. گاهی اوقات این عارضه در طول زندگی و با گذشت زمان خود را نشان خواهند داد.

خال عنبیه

خال عنبیه یا نووس عنبیه روی بخش عنبیه یا قسمت رنگی چشم نمایان می‌شود. خال های عنبیه معمولا تیره رنگ هستند و احتمال به وجود آمدن آن در افراد چشم آبی بیشتر است به همین دلیل به آسانی قابل مشاهده هستند.

خال کوروئید (مشیمیه)

خال کوروئید (مشیمیه) فقط در معاینات خاص توسط چشم پزشک قابل شناسائی است و نسبت به دیگر انواع خال چشمی احتمال بیشتری برای وجود بدخیمی دارد.

درباره خال چشمی

درمان خال چشم

به طور کلی خال چشم عاملی بی ضرر بوده و احتیاجی به درمان ندارد. در اکثر موارد خال چشم هیچ گونه مشکلی برای بینایی ایجاد نمی‌کند و به جر معاینات دوره ای احتیاجی به درمان دیگر نیست. در طی معاینات دوره ای پزشک اندازه خال، رنگ آن و سایر مشخصات وابسته به خال را یادداشت می‌نماید تا در معاینات بعدی با یکدیگر مقایسه کند. در صورتی که در معاینات دوره ای تغییری در اندازه و یا رنگ خال مشاهده شود احتیاج به مداخله های درمانی وجود دارد. در صورتی که پزشک علائمی مبنی بر تبدیل شدن خال به ملانوم بیاید درمان آن ها ضروری می‌باشد.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *