پیر چشمی چیست؟
پیرچشمی به حالتی گفته می شود که چشمان شما به تدریج وضوح بینایی خود را در نگاه به اجسام نزدیک از دست می دهند در سنین جوانی، عدسی چشم نرم و قابل انعطاف است و به راحتی می تواند تغییر شکل پیدا کند . این ویژگی اجازه می دهد تا تمرکز امواج نورانی از فاصله دور به نزدیک صورت گیرد .امروز قرار است درباره درمان پیر چشمی با شما صحبت کنیم.
درمان پیرچشمی
با افزایش سن و در حدود سن 38 تا 42 سال هر شخصی که حتی مشکلی که تاکنون نداشته و یا حتی افرادی که تحت عمل جراحی لیزیک قرار گرفته اند دچار اختلال در دید نزدیک خواهند شد . علت این مشکل دقیقاً مشخص نیست ولی غالب محققین عقیده دارند این مسئله به دلیل سخت شدن عدسی چشم و در نتیجه کاهش قدرت الاستیک آن و متعاقباً کاهش قدرت تطابق می باشد .برخی اعتقاد دارند علت این بیماری عضلات جسم مژگانی که در عمل تطابق نقش دارند بوده و به دلیل آتروفی آنها عملکردشان کاهش می یابد .تئوری های دیگر نیز در این ارتباط مطرح است . عموماً درمان این مشکل استفاده از عینک های مطالعه است .
روش های جراحی برای درمان پیرچشمی
مونوویژن با لیزیک
یکی از راه های درمان پیرچشمی ایجاد مونوویژن با لیزیک است . در این روش اصلاح عیب انکساری به طریقی صورت می گیرد که از یک چشم برای دید نزدیک و از چشم دیگر برای دید دور استفاده شود .در حالت عادی مغز تمایل به دریافت بینایی بیشتر از یک چشم دارد که به آن چشم غالب گفته می شود .( بسیاری از افراد راست دست چشم راست غالب دارند ) . در روش مونوویژن سعی می شود چشم غالب برای دید دور و چشم غیر غالب برای دید نزدیک تنظیم شود.در این حالت بیمار از یک چشم برای دید دور و از چشم دیگر برای دید نزدیک ، بدون نیاز به عینک استفاده می کند .در بیماری که به دید دو چشمی ( به طور مثال برای درک عمق ) احتیاج دارد نباید از این روش استفاده نمود و یا اگر فرد قبلاً تحت این عمل قرار گرفته در مواقعی که نیاز به درک عمق دارد باید از عینک یا لنز استفاده نماید .به طور معمول قبل از انجام این جراحی مدتی وضعیت مونوویژن را به وسیله لنز تماسی برای بیمار شبیه سازی می نمایند و تنها هنگامی که بیمار بتواند با این وضعیت خود را تطبیق دهد و راحت باشد از این روش جراحی استفاده خواهد شد .
مونو ویژن و سی کی
در سی کی سطح پایینی از انرژی رادیویی ، توسط پروب مخصوص به محیط قرنیه منتقل شده و با ایجاد حرارت سبب چروکیده شدن کلاژن های قرنیه در محیط و برجسته و پر شیب شدن مرکز قرنیه و افزایش قدرت انکسار آن می شود .این روش در درمان پیرچشمی مثل لیزیک به صورت مونوویژن انجام گرفته و جراحی تنها روی یک چشم صورت می گیرد .پس از این جراحی حدود 98 درصد بیماران قادر خواهند بود خطوط روزنامه را بدون نیاز به عینک مطالعه کنند .
درمان پیر چشمی با باند متسع کننده اسکرا
در این روش چهار قطعه پلاستیک از جنس RMMA2 در زیر اسکرا ، درست در مقابل عضلات مژگانی کاشته شده به شکلی که باعث افزایش فاصله بین اسکرا و این عضلات شود .محققین معتقدند این کار باعث افزایش فاصله عضله مژگانی و اسکرا و در نتیجه تقویت اثر عضلات مژگانی شده و باعث بهتر شدن عمل تطابق می شود .تحقیق در مورد موثر بودن این روش جراحی در حال انجام است .
روش Anterior Ciliary Sclerotomy ( ACS)
در این روش جراح حدود 8 برش شعاعی روی اسکرا ایجاد می کند . طرفداران این روش معتقدند که با ایجاد فضای بیشتر برای تغییر شکل عدسی ، امکان تطابق بیشتر می شود . این روش نیز در دست تحقیق است .
روش Laser Presbyopia Reversal ( LAPR )
همان روش قبلی است ( ACS ) و برش ها با لیزر مادون قرمز انجام می گیرند .
لنزهای مصنوعی
برخی عقیده دارند که عدسی طبیعی بیمار خارج شده ( مشابه عملی که برای بیماران کاتاراکتی انجام می گیرد ) و لنز مصنوعی چند کانونی ( مولتی فوکال ) کار گذاشته شود و یا لنزهایی ساخته شود که قابلیت تطابق داشته باشند .در نوع چند کانونی ، چندین منطقه یا حلقه در لنز داخل چشمی طراحی می شوند . بسته به جایی که نور ورودی از طریق آن متمرکز می شود ، فرد ممکن است قادر به دیدن اجسام در فاصله دور و یا نزدیک شود .طراحی لنزهای تطابقی به ماهیچه های داخل چشم اجازه می دهد تا لنز داخل چشمی را به سمت جلو و عقب حرکت داده و تمرکز را مانند عدسی های طبیعی بر روی اشیاء دور و نزدیک قرار دهد .افرادی که در طول شب رانندگی می کنند یا برای انجام کارهای نزدیک نیاز به دید دقیق دارند ، ممکن است بیشتر از لنزهای داخل چشمی مونوفوکال رضایت داشته باشند .در واقع در لنزهای تک کانونی کیفیت و حدت دید دور، بهتر از انواع چند کانونی می باشد .باید توجه داشت که در استفاده از این نوع لنزها احتمال تعویض لنز داخل چشمی به علت عدم رضایت بیماران وجود دارد .
درون کاشت های قرنیه KAMRA
آخرین پیشرفت در اصلاح پیرچشمی، استفاده از قطعات کوچکی است که در داخل قرنیه قرار داده می شود .تکنیک اصلاح با لیزر به همراه بهره گیری از لیزر فمتوسکند و قطعه ای به نام ( کمرا ) یکی از این پیشرفت های اخیر می باشد .بیش از 10 سال است که کمرا در درمان پیرچشمی مورد استفاده قرار گرفته است و نتایج درمانی آن موفقیت آمیز ارزیابی شده است .یکی دیگر از ویژگی های این روش درمانی، قابلیت برداشتن درون کاشت در صورت ناموفق بودن عمل جراحی است .این روش مشابه دیافراگم دوربین عکاسی است. در این حالت عبور از نور یک منفذ بسیار کوچک باعث افزایش عمق دید می شود و فرد قادر است اشیای نزدیک و بینابینی را واضح تر ببینید .کمرا یک حلقه نازک 5 میکرونی است ( نازک تر از کاغذ و سبکتر از دانه نمک ) که بیش از 8000 منفذ کوچک در آن ایجاد شده است تا مواد غذایی مورد نیاز قرنیه از آن عبور کند .عمل جراحی توسط چشم پزشکان در اتاق عمل و بعد از ریختن قطره بی حسی انجام می شود، طول عمل معمولاً کمتر از 15 دقیقه می باشد .بیماران مبتلاً به گلوکوم ، کاتاراکت ، سابقه عمل جراحی داخل چشمی و اختلالات شبکیه موارد مناسبی برای انجام این عمل نمی باشند .
درمان رایج پیر چشمی
امروزه بیشترین انتخاب پیشنهادی برای بیماران پیرچشم، ایجاد مونوویژن توسط لیزیک است .شماره چشم افراد پیرچشم با افزایش سن بالا می رود و در سنین 50 تا 65 سالگی به حداکثر میزان، یعنی 2+ تا 2.5+ می رسد .در مورد لیزیک بهتر است تا ثابت شدن شماره پیرچشمی صبر کرد ولی در مورد CK می توان عمل را زودتر انجام داد. زیرا اگر شماره چشم بالاتر رود امکان عمل مجدد برای تقویت اثر به راحتی میسر است.
کلینیک چشم پزشکی هما و درمان پیر چشمی
شما همین الان میتوانید با ما درمورد سوالات و مشکلاتتان تماس بگیرید و درمان تمام بیماری های چشم در کلینیک هما، مشاوره های قبل و بعد از عمل، پاسخ گویی سریع و به موقع به سئوالات بیماران، معاینات و ویزیتهای پس از عمل در محیطی آرام و مدرن برای کلیه بیماران داخلی و خارجی فراهم شده است. معیار اعتبار ما، رضایتمندی شماست و آرامش شما پس از درمان، سرمایه و افتخار ماست.
و