بلاگ چشم پزشکی

علت ضخامت قرنیه چیست؟

by آب مروارید in ژانویه 23, 2023

قوز قرنیه یکی از بیماری‌های قرنیه چشم است. این بیماری معمولا در سنین نوجوانی و اوایل دهه سوم زندگی خود را نشان می دهد. در این بیماری قرنیه چشم نازک شده و ضخامت آن تغییر می کند. قرنیه به طور طبیعی گرد یا کروی است. در ضخامت قرنیه ، قرنیه  برآمده  به صورت مخروطی شکل می شود. این تغییر بر روی وضوح تصاویر هنگام ورود به چشم تاثیر می گذارد و باعث کاهش وضوح بینایی می گردد.تغییر شکل  قرنیه ممکن است در هر دو چشم رخ دهد در واقع امکان کاهش ضخامت قرنیه در هر دو چشم و یا یکی از آنها وجود دارد.

در این بیماری مایع درون قرنیه چشم دچار اختلال می شود که سبب التهاب و زخم شدن قرنیه می گردد و به این حالت افزایش ضخامت قرنیه چشم می گویند. روش های مختلفی وجود دارد که با استفاده از آن ها می توان ضخامت قرنیه چشم را افزایش داد. به عنوان مثال به وسیله پیوند قرنیه بافت طبیعی و کلاژن مصنوعی در بیماران مبتلا به قوز قرنیه شدید می توان به روند درمان آن ها  کمک نمود. در حال حاضر هنوز تحقیقات در این زمینه کامل نشده است اما نتایج حاکی از این است که این  روش می تواند برای بهبود قوز قرنیه مناسب باشد.

در مورد تقویت قرنیه و سفت کردن داربست قرنیه باید بگوییم  که در حال حاضر انجام پذیر است و با اکراس لینک، اشعه  درمانی،  کارگزاری رینگ داخل استرومای قرنیه و  به کمک لیزر می توان این کار را انجام داد.

ضخامت قرنیه

کاهش ضخامت قرنیه چشم 

قرنیه چشم باعث دریافت تصاویر واضح و دقیق  و همچنین تمرکز روی نزدیکی و دوری آنها می شود. لذا اگر قرنیه چشم دچار  مشکل شود هم بر روی کیفیت تصاویر و هم نزدیک و دور بودن آنها اثرگذار است. هنگامی که شکل قرنیه تغییر کرده باشد بیماری قوز قرنیه بروز پیدا می‌کند.

در بیماری قوز قرنیه، قرنیه به صورت مخروطی شکل و برآمده  می شود.این بیماری بر روی  بینایی چشم اثر می گذارد و موجب کاهش آن می‌شود. یکی از روش‌های معمول و رایج برای بررسی و تشخیص قوز قرنیه توپوگرافی است که انحنای قرنیه را اندازه گیری می کند.علائم قرنیه نازک شده به راحتی قابل تشخیص نیستند برای تشخیص بیماری حتما باید به پزشک متخصص چشم مراجعه کنید.

یه طور کلی تاری دید، کاهش وضوح، نزدیک بینی و آستیگماتیسم می‌تواند در این زمینه تاثیرگذار باشد. چشم پزشک برای بررسی عیوب انکساری، چشم ها و قرنیه ها را به صورت دقیق مورد بررسی قرار می‌دهد در برخی از مواقع برای بررسی و تشخیص دقیق آزمایش هایی برای اندازه گیری ضخامت قرنیه و بررسی شکل آن تجویز می شود.

دلیل نازک شدن قرنیه چشم چیست ؟

در اکثر مواقع به وجود آمدن قوز قرنیه به صورت مادرزادی است.ژنتیک در این زمینه تاثیر بسزایی دارد بیماری قوز قرنیه در اثر عفونت و ضربات وارد شده به قرنیه نیز ممکن است ایجاد شود.

ضخامت قرنیه

لیزیک و ضخامت قرنیه

 چالش اساسی و مهم برای هرگونه جراحی چشم، قرنیه نازک است. در جراحی لیزیک استفاده از لیزر برای شکل دهی مجدد قرنیه برای انعکاس بهتر یکی از اصول اساسی است.برای انجام عمل لیزیک جراح در قرنیه شکاف ایجاد می کند پس از آن و باز کردن و شکافتن ناحیه توسط لیزر، تغییر شکل قرنیه انجام می شود . هرچه نزدیک بینی فرد بیشتر باشد نیاز به شکافته شدن بیشتری است.ضخامت، نوع عیب انکساری، شرایط بیمار و شکل قرنیه در انجام عمل لیزیک بسیار تاثیر گذار هستند.

عمل لیزیک چشم

قرنیه تغییر شکل یافته و عیوب انکساری چشم با یک جراحی فوق العاده دقیق بهبود می یابند. در طی این فرایند برخی از بافت های غنی حذف می شود و لایه بسیار نازک از سطح قرنیه برداشته شده و قرنیه چشم اصلاح می شود.مطالعات بسیاری برای ارزیابی سطح ایمنی و از بین بردن عیوب انکساری  قرنیه در طی  این روش گزارش داده شده است. در حال حاضر عمل لیزیک چشم برای درمان قوز قرنیه یکی از بهترین روش هایی است که انجام می شود.‌ پس از انجام عمل افراد می توانند بدون استفاده از لنز و عینک کارهای روزمره خود را انجام دهند.